Lite update!

Hänt sen sist?
Just nu letar jag lägenhet för fullt.. känn skönt att ha det klart så tidigt som möjligt, eftersom jag vill flytta 1 oktober..
Har kollat på två lägenheter idag, båda i marnäs.. en bakom willys och sen en på grågåsvägen (höghusen).. båda såg helt ok ut men i den på grågåsvägen skulle tre av rummen omtapetseras och kanske nytt parkettgolv.. Det är en "direkt"-lägenhet och det var bara en före mig i kön.. Vill så gärna ha den.. håll tummarna :)

Det känns helt sjukt men samtidigt ganska spännande eftersom jag aldrig bott själv i hela mitt liv.. Tror det kommer vara nyttigt och jag tror jag kommer utvecklas en hel del som människa.. Känns lite skoj att få inreda en hel lägenhet bara som JAG vill ha det :) I mitten på Aug åker vi ner till Ullared och inhandlar en massa; gardiner, barnkläder, saker till Meya, lampor och mycket annat! Det ser jag fram emot! Men det känns som det kommer bli dyrt!

En annan sak som är lite märklig är att jag å Niklas aldrig kommer såhär bra överens.. Inte vad jag kan minnas i alla fall.. Vi tar väl inte varann för givet på samma sätt så det är säkert därför... Tänk om det varit såhär hela tiden så kanske det inte blivit som det blivit..

Allt känns lite lättare för varje dag som går.. Det som är drygast är att behöva förklara sig för folk.. Som att vi har en skyldighet att berätta varför vi separerar.. Vissa verkar också tro att vi ger upp för lätt.. men det är inte så att vi haft det dåligt några veckor och innan dess har allt varit bra.. Men men, man kan väl aldrig få alla att förstå. Huvudsaken att VI vet vad vi gör..

Sen är jag på jakt efter en soffa! Gärna med divan men inte alls nödvändigt... Ifall det är nån som vill sälja till mig :)

Puss å hej


Första dagen på mitt nya liv..

Igår tog jag å Niklas ett gemensamt beslut, vi ska gå isär.. efter 7 ½ år tillsammans, förlovning och två barn är man nu singel igen... Känns förvirrande, jobbigt, spännande och riktigt jäkla otajmat.. Vi känner att vi inte lever som ett par längre och därför tog vi det här beslutet och det var inte lätt kan jag lova.. Har aldrig grubblat så mycket i mitt liv.. hur ska det blir med barnen? Hur ska man klara sig ekonomiskt? känslomässigt?

Vet i alla fall att jag med hjälp och stöd av vänner och familj kommer klara detta, även om det kommer vara jobbigt vissa dagar.. Det som känns jobbigast är att man har en nyfödd här hemma, men det ska nog gå det också.. Kommer inte stressa utan kommer nog flytta tidigast 1 oktober..

Vi mår i alla fall under omständigheterna ok.


Förlossningsberättelse

Nu är äntligen får lilla prinsessa här! I Onsdags (v.39+5) vaknade jag till av okänd anledning kl 00.30 och kände direkt sen att det rann mellan benen. Flämtade till och Niklas vaknade. Jag sa att vattnet gått och såg enligt honom halvt vettskrämd ut. Ställde mig upp och det fortsatte rinna. Sprang på toa och ringde förlossningen. Fick rådet att lägga mig och försöka sova och invänta att värkarna skulle starta. Lade mig några minuter men kunde inte slappna av. Hade dessutom värkar som gjorde lite ont. Jag gick upp och kl 01.00 startade värkarna på riktigt med 5-6 min mellanrum, men var fullt hanterbara. 01.40 började värkarna kännas mer, främst i ryggen. Det var nu 3 min emellan och jag ringde efter mamma som skulle vara barnvakt samt till förlossningen som tyckte vi skulle komma. 03.30 skrivs vi in. 04.15 undersöktes jag, var öppen 3 cm. Det var nu 2-3 min mellan värkarna. 05.00 fick jag lustgas. Visste att det inte skulle direkt hjälpa men då hade jag i alla fall något att syssla med. 05.40 fick jag epudiral. Den hjälpte en stund, max nån timme genom att i alla fall göra smärtan i varje värk mindre kortvarig, men smärtan kom tillbaka till full grad ganska snabbt. 07.00 var jag öppen 6 cm och värkarna avlöste varandra kändes det som. 08.30 var jag i princip helt öppen. 08.58 började jag krysta och 09.15 var vår lilla tjej ute!

Stannade två dagar på BB och åkte hem på fredag förmiddag. Det var riktigt skönt! Gumman sover nästan hela dagarna och när hon väl är vaken är det nästan bara för att få äta. Alicia är jättenyfiken på lillasyster och vill gärna stryka på henne, ge henne nappen m.m. Så mysigt att se!

Lilltjejen är så snäll och harmonisk. Hon sover 18-20 timmar per dygn och gnäller knappt.. kommer ihåg med Alicia att hon kunde skrika sig halvt fördärvad om nätterna. Eftersom vi har det rätt lugnt här hemma har jag ännu inte känt av det där "jobbiga" med att ha två barn. Dessutom är Niklas hemma till den 7 sep och det känns superbra :) Tills dess är det säkert full rulle här hemma!

Hur mår man själv då? Som en nybliven mamma antar jag.. Spända jättetuttar, värkande bröstvårtor, eftervärkar och sömnbrist.. annars är det finemang :)

 

Puss å hej

 

 

 


Ojoj..

Nu börjar jag bli riktigt nervös....Gud så sexig jag känner mig... not!

Kan detta ta slut nångång?? Har visserligen två dagar kvar till BF men kroppen känns bara tyngre för varje dag som går.. Min gravidmage är inte längre så "vacker" som jag tyckte förut.. Nu vill jag ha ONT!

Imorrn ska iaf jag å mamma till Piren och käka räkor i mängder, det ser jag fram emot! Klarar inte av att gå hemma och tröka hela dagarna utan måste ha lite saker att se fram emot :)

Vill så gärna en sak, men hur övertalar man karln?

10 juli - Mormor
11 juli - Johanna, mamma
12 juli - M-L

13 juli - Niklas
14 juli - Jannice

15 juli - Jennie
17 juli - Cissi
19 juli - Jag
21 juli - Linn

Strök dagens datum för här verkar det inte hända nåt...

Älskar min familj! Snart är den HEL! :)

Inte en känning...

10 juli - Mormor
11 juli - Johanna, mamma
12 juli - M-L

13 juli - Niklas
14 juli - Jannice
15 juli - Jennie
17 juli - Cissi
19 juli - Jag
21 juli - Linn


Inhandlat!

Igår satt jag å syrran och klickade hem lite kläder från Forever21. För min del blev det bl.a. dessa:

   

Vilken/vilka var snyggast tycker ni? Hoppas några passar iaf! :) Inte nu då, men när bebis kommit :)

En tripp till förlossningen...

Vaknade igår natt av värkar, tog två alvedon men lyckades inte somna om (smärtan blev inte mindre), gick upp och hade ca tio min mellan värkarna snabbt blev 5 min och sedan 3 min. Då väckte jag Niklas, vi ringde efter barnvakt och åkte upp till Falun. Dröjde 5-6 timmar innan barnmorskan gjorde en riktig undersökning på mig (varför inte göra det tidigare?!) och då blev det konstaterat att det "bara" var förvärkar och vi fick åka hem.. Gud så besviken jag var! Trodde verkligen det var dags.. Nu hoppas jag att det blir nåt närmsta dagarna, men är rädd att jag hoppas på för mycket..

Ikväll har jag träffat Johanna och Emelie på stan och fikat och skvallrat.. Det var välbehövligt! Behöver ha lite annat att fokusera på.. tack tjejer!

10 juli - Mormor
11 juli - Johanna, mamma
12 juli - M-L
13 juli - Niklas
14 juli - Jannice
15 juli - Jennie
17 juli - Cissi
19 juli - Jag
21 juli - Linn


Tråksöndag..

Tycker inte om söndagar, speciellt inte när karln jobbar.. Men idag har vi iaf varit iväg på lite barnkalas.. Lilla Emil fyllde 1, det var riktigt trevligt :) Så länge sen jag träffade både han och Jenny..

Veckans planer?
På Onsdag ska jag å Jennie till piren och käka tonvis med räkor (räkfrossa) Det ser jag fram emot! Längesen vi sågs nu.. Hoppas även det blir nån fika på stan, tjejkväll med Johanna samt en tripp till BB ;)

Vill fylla ut dagarna med lite roliga saker.. dagarna går så sakta när man bara sitter hemma.. så vill nån hitta på nåt är det bara att hojta till, jag är öppen för förslag! :)

10 juli - Mormor
11 juli - Johanna
13 juli - Niklas
14 juli - Jannice
15 juli - Jennie
17 juli - Cissi
19 juli - Jag
21 juli - Linn


Två veckor

Två veckor kvar till bf.. vilket innebär att bebisen kan komma närsomhelst nu :) Vaknade inatt av sammandragningar.. dom gjorde inte så ont men kom med med ca tio min mellanrum i drygt en timme.. Idag har dom fortsatt och kommit med ca 5 min mellanrum.. men det betyder väl säkert inte mer än att kroppen övar sig antar jag,..

Nu är gumman på dagis och jag ska passa på att ta en liten tupplur..

10 juli - Mormor
11 juli - Johanna
13 juli - Niklas
14 juli - Jannice
15 juli - Jennie
17 juli - Cissi
19 juli - Jag

RSS 2.0